OBVESTILA, RAZPISI, CENIKI

Kontakt

Osnovno zdravstvo Gorenjske
Gosposvetska ulica 9
4000 Kranj

Telefon: 04 208 25 11
Fax: 04 202 67 18
E-pošta: tajnistvoozg@ozg-kranj.si

DAN ODPRTIH VRAT V OE ZD JESENICE

18. september 2023

V petek, 15. septembra smo v sklopu aktivnosti Zveze organizacij pacientov Slovenije ob Svetovnem dnevu varnosti pacientov v ZD Jesenice pripravili dan odprtih vrat.

Obiskovalcem so svoje delo in aktivnosti predstavili Zdravstveno vzgojni center Jesenice, Center za krepitev zdravja Kranj, Zveza društev za boj proti raku, Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna, Združenje bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije – klub Bled, Društvo diabetikov Jesenice, Društvo za osteoporozo. Sodelovali sta tudi Srednja šola Jesenice in Fakulteta za zdravstvo Angele Boškin.
Pripravili smo voden ogled ZD Jesenice in okroglo mizo na temo varnosti pacientov.Ključni poudarki:

Odgovor ZD Jesenice na težave z dostopnostjo ambulant družinske medicine je bila vzpostavitev Zdravstveno administrativnega centra, ki je že prepoznan kot primer dobre prakse.

Za zagotavljanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave je pomembno, da se pacienti odzovejo in ovrednotijo, kako in s čim so bili oziroma niso bili zadovoljni oziroma kakšne so bile njihove izkušnje v povezavi z zdravstveno obravnavo. Zato smo v ZD Jesenice pripravili posebno anketo o zadovoljstvu pacientov, sledi anketa za zaposlene. Spremembe niso možne brez sodelovanja vseh zaposlenih. Ob tem se zahvaljujemo vsem zaposlenim v ZD Jesenice, ki s svojim vsakodnevnim trudom prispevate k uresničevanju poslanstva primarnega zdravstvenega varstva.

Sodelovanje med pacienti in zdravniki prinaša boljšo dostopnost in večjo varnost. Na dobri komunikaciji se gradi zaupanje v odnosu med pacientom in zdravnikom. Pomembno je, ali je pacient razumel bistvo, ki mu ga zdravnik želi predati. Za varnost pacientov niso odgovorni samo zdravstveni delavci — to je tudi odgovornost bolnikov samih. Informirani pacienti lahko spremljajo lastno zdravljenje in tako preprečijo, da bi prišlo do napak.

« nazaj na seznam