OBVESTILA, RAZPISI, CENIKI

Kontakt

Osnovno zdravstvo Gorenjske
Gosposvetska ulica 9
4000 Kranj

Telefon: 04 208 25 11
Fax: 04 202 67 18
E-pošta: tajnistvoozg@ozg-kranj.si

Sporočilo za javnost: OE ZD Jesenice zagotavlja nujno reševalno vozilo v Kranjski Gori

27. januar 2023

Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG) OE Zdravstveni dom Jesenice vzpostavlja stalno prisotnost nujnega reševalnega vozila v Zdravstveni postaji Kranjska Gora.

»Osnovno zdravstvo Gorenjske ZD Jesenice se je skupaj z občino Kranjska Gora in tamkajšnjimi turističnimi delavci zaradi velikega obiska Kranjskega Gore dlje časa prizadevalo za boljšo dostopnost do nujne medicinske območju na območju Kranjske Gore, zato smo naslovili prošnjo na Ministrstvo za zdravje za dodelitev dodatne ekipe nujnega reševalnega vozila, kar nam je v oktobru tudi uspelo. S tem vikendom vzpostavljamo ekipo nujnega reševalnega vozila (NRV) v Kranjski Gori, to bo prisotno cel dan, vse dni v tednu, celo leto. Aktivirano bo preko Urgentnega centra (UC) Jesenice, po potrebi se bo ekipi pridružil zdravnik iz UC«, je pojasnil direktor OZG Matjaž Žura.

Nujno reševalno vozilo bo torej stacionirano v prostorih ZP Kranjska Gora in bo preko urgentnega centra Jesenice aktivirano v primeru nujnih obolenj in poškodb. Ekipa NRV bo začela z nujno oskrbo, po potrebi se bo ekipi pridružil dežurni zdravnik iz Urgentnega centra Jesenice. Pridobitev je pomembna za občane občine Kranjska Gora, predvsem ob prometnih konicah in viških sezone, prav tako pa za vse obiskovalce, turiste, smučarje, obiskovalce gora.

Direktorica ZD Jesenice Maja Robič, dr.med.spec.druž.med.: »Odzivni čas bo zdaj hitrejši, dostopni čas krajši, saj smo se do sedaj morali pripeljati z Jesenic. Zato je stalno prisotno nujno reševalno vozilo v Kranjski Gori velika pridobitev za to občino, naš zdravstveni dom in urgentni center Jesenice.«

« nazaj na seznam