OBVESTILA, RAZPISI, CENIKI

Kontakt

Osnovno zdravstvo Gorenjske
Gosposvetska ulica 9
4000 Kranj

Telefon: 04 208 25 11
Fax: 04 202 67 18
E-pošta: tajnistvoozg@ozg-kranj.si

OBVESTILO ZA JAVNOST: STAVKA

15. januar 2024

15. januarja ob 7. uri se je začela stavka Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides.
O stavki se vsak zdravnik odloči po svoji vesti. 
Zakonodaja za primer stavke določa, da je tudi v času stavke potrebno izvajati tiste zdravniške storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v nepopravljivo hudo okvaro zdravja ali smrt. 

V OE ZD Kranj bodo v času stavke 15. in 16. januarja ambulante odprte po običajnem urniku, delo v njih pa bo potekalo v skladu z Izjavo o načinu zagotovitve minimuma delovnega procesa v času stavke. Izvajale se bodo torej tiste storitve, katerih opustitev bi v kratkem času vodila v hudo okvaro zdravja ali smrt. Te storitve vključujejo zdravljenje otrok do 18. leta starosti, bolnikov, starejših od 65 let, storitve nujne medicinske pomoči, zdravljenje vročinskih stanj, infekcij, poškodb, zastrupitev, kroničnih bolezni, obravnavo nosečnic in porodnic ter onkoloških bolnikov. Pacienti se v primeru zdravstvenih težav tudi v času stavke obračajo na ambulante svojih osebnih zdravnikov.
OE ZD Kranj bodo zdravniki v sredo 17.1.2024 zaostrili stavko. Ambulante bodo v času stavke polovico ordinacijskega časa delovale kot dežurne ambulante, kjer se obravnavajo nujni primeri, polovico ordinacijskega časa pa bo potekalo delo s pacienti v okviru družinske ambulante v skladu z Izjavo o minimumu delovnega procesa. Vsa administrativna opravila (izdajanje nenujnih receptov, napotnic, medicinsko-tehničnih pripomočkov, urejanje bolniških staležev, kratki posveti ipd.) bodo izvedena samo ob četrtkih. 

V OE ZD Škofja Loka bodo v času stavke ambulante odprte po običajnem razporedu in dosegljive osebno ter po telefonu.
Aplikacija doZdravnika bo do nadaljnjega omogočala samo naročanje na pregled.
Zdravniki ZD Škofja Loka v celoti podpiramo stavkovne zahteve FIDES sindikata.

23.1.2024: Družinski zdravniki v Zdravstvenem domu Jesenice bodo podprli stavko zdravnikov in zobozdravnikov, ker si želijo boljših delovnih pogojev in manjših administrativnih obremenitev.
Zaenkrat bodo ambulante družinske medicine še delovale po ustaljenem urniku. Uporabniki naj se v primeru zdravstvenih težav obračajo na ambulante svojih izbranih osebnih zdravnikov, do katerih lahko dostopajo osebno, po telefonu, preko pošte in aplikacije DoZdravnika.
Komunikacije po e-pošti v splošnih ambulantah v času stavke ne bo, ostale ambulante in dejavnosti bodo dosegljive na enak način kot doslej.
Komunikacija s splošnimi ambulantami po elektronski pošti bo od 27. januarja 2024 naprej začasno ukinjena. Elektronski dostop bo omogočen preko aplikacije DoZdravnika, kar bo možno urediti s pomočjo zdravstvenih administratorjev oz. medicinske sestre v ambulanti.
Poleg tega v času zdravniške stavke družinski zdravniki ZD Jesenice ne bodo izdajali:
- potrdil za komercialne zavarovalnice
- potrdil za prehrano na delovnem mestu
- potrdil za dodatne dni dopusta pri kroničnih bolnikih
- potrdil za udejstvovanje na športnih rekreativnih tekmovanjih.

V času stavke zdravnikov opažamo povečan obisk Urgentnega centra Jesenice. Glede na to, da splošne ambulante v Zdravstvenem domu Jesenice trenutno še delujejo po ustaljenem urniku ter delovni procesi niso okrnjeni, prosimo, da pred obiskom Urgence preverite možnost obiska pri svojem izbranem zdravniku.
Vljudno še prosimo, da se za obisk pri izbranem ali nadomestnem zdravniku ustrezno pripravite, z namenom, da bi z enim obiskom zdravnika uredili vse potrebno: preverite zaloge zdravil, veljavnost napotnic, naročilnic za medicinsko tehnične pripomočke, za plenice/vložke.

23.1.2024: Obvestilo o načinu dela v Zdravstvenem domu Tržič med stavko sindikata FIDES
Zdravniki in zobozdravniki Zdravstvenega doma Tržič podpirajo stavkovne zahteve sindikatov FIDES in Praktikum, še posebej tiste, ki so usmerjene v preprečevanje razgraditve javnega zdravstva in slabšanja razmer tako za paciente kot za zdravstvene delavce.
Delo v Zdravstvenem domu Tržič zaenkrat poteka po ustaljenih urnikih, brez omejitev za paciente. Zdravniki in zobozdravniki pa se, tako kot doslej, po lastni presoji odločajo o morebitni zavrnitvi neutemeljenih zahtev pacientov ali nepotrebnih obiskov v zdravstvenem domu.
V primeru zaostrovanja stavke in morebitnih spremembah načina dela v Zdravstvenem domu Tržič bomo sproti obveščali javnost.

« nazaj na seznam